Om Floda Kultur
Floda Kultur är ett produktionsbolag som producerar kultur och nycirkusprojekt för barn och unga. Floda Kultur arbetar med att skapa lekfulla, inspirerande och fantasifulla projekt med fokus på rörelse. Floda Kultur drivs av Britta Wålstedt och har sin bas i Dala-Floda och i Stockholm. Med erfarenhet inom nycirkus såväl som artist, pedagog och festivalarrangör vill Britta genom produktionsbolaget slå dessa byggstenar samman. Cirkus, dans och musik är konstformer som kan användas som kreativt verktyg för ett öppet sinne. Floda Kultur strävar efter att skapa utifrån kriterierna att alla barn ska kunna vara delaktiga, ta in och förstå oavsett språk, ålder och bakgrund.
Floda Kultur utgår från Dala-Floda där Britta är uppväxt. Där äger hon f.d. frälsningsarmén, ett stort hus som i framtiden kommer att användas som plattform för kultur. Cirkuslägret anordnas på Wålstedts gård där Britta växt upp och där hennes bror driver ett ekologiskt lantbruk. Britta har sedan 2002 anordnat Cirkusläger på gården i Dala-Floda - under somrarna för barn i åldrarna 4-16 år. Föreställningarna som Floda Kultur producerar åker på turné och spelas runt om i landet.
Britta Bergman Wålstedt är utbildad cirkusartist på Artistlinjen i Köpenhamn och Cirkuspiloterna – Cirkus Cirkörs utbildning i Stockholm. Hon har utbildat sig till kulturproducent på Kulturverkstan i Göteborg. Hon har arbetat på bl.a. Orionteatern som tekniskproducent, som scenmästare på Riksteatern och som turnéledare på Zebradans och jobbar just nu som attributör på Dramaten.
Britta är med i Kompani Kläng en musik och nycirkuskonstellation. Kompaniet har skapat föreställningen ”Tidsfördriv” som sedan premiären 2017 spelat ca 200 föreställningar på förskolor och skolor runt om i landet. Mellan 2007 och 2015 turnerade Britta med nycirkusföreställningen Cirkus Rabalder.
Inom cirkus jobbar Britta framförallt med cirkusdisciplinen parakrobatik. Parakrobatik är central i föreställningar, kurser och i verksamheten i stort. Parakrobatik är akrobatik i par vilket hörs på namnet. Det bygger på samspel, akrobatik och balans, ett samarbete mellan två personer. Det är en lek och tillit till varandra en förutsättning.